کتاب جامعه شناسی و فلسفه

«جامعه‌شناسی و فلسفه» اثری مهم از امیل دورکیم است که متشکل از مجموعه‌ای از مقالات می‌باشد که در آن دورکیم، ایدۀ اصلی خود دربارۀ فلسفۀ جامعه‌شناسی را ارائه می‌دهد. تز محوری دورکیم در این کتاب این است که جامعه، هم یک سیستم پویا و هم جایگاهی برای زندگی اخلاقی است. این مقالات، که برای اولین‌بار در سال 1953 به زبان انگلیسی منتشر شدند، نشان‌دهندۀ تلاش‌های دورکیم برای آشتی‌دادن روش جامعه‌شناختی با تحقیق فلسفی است.

ادامه مطلبنمایش کمتر
262,200 تومان بدون مالیات 285,000 تومان
‎−8%
آخرین موجودی 1 قلم
مرجع:
175767
افزودن به محبوب‌ها0
اضافه به مقایسه0
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
کالاهای مشابه
توضیحات

 خود دورکیم، به‌عنوان یکی از بنیانگذاران جامعه‌شناسی مدرن، به‌دلیل نقشش در ایجاد جامعه‌شناسی به‌عنوان یک رشتۀ تجربی دقیق معروف است. تلاش‌های دورکیم در تحقق این امر، تأثیری اساسی در تبدیل جامعه‌شناسی از یک تلاش نظری و فلسفی به یک رشتۀ کاملا محدود و متمرکز و مبتنی‌بر مشاهدۀ کنترل‌شدۀ واقعیت تجربی، بر‌جا گذاشته است.

دورکیم در کتاب «جامعه‌شناسی و فلسفه» دو جریان اصلی اندیشۀ اجتماعی را نقد می‌کند: اقتصاد سیاسی و فلسفه منفعت‌گرایانه از یک سو، و کل‌گرایی ایده‌آلیستی از سوی دیگر. او در جهت نقد این فرض بحث می‌کند که آرمان‌های اخلاقی نیروی محرک اصلی تکامل جامعه‌ی بشری هستند. علاوه‌بر این، کتاب «جامعه شناسی و فلسفه» موضوعات اصلی در نوشته‌های دورکیم، مانند تقسیم‌کار در جامعه، که او در آثار قبلی خود بررسی کرده است، را نیز پوشش می‌دهد. دورکیم معتقد بود که تقسیم‌کار فقط یک پدیدۀ اقتصادی نیست، بلکه دارای کارکرد اجتماعی نیز هست که به انسجام و همبستگی جوامع کمک می‌کند. از طرف دیگر، دربارۀ اخلاقیات، با اینکه رویکرد دورکیم سکولار بود، وی روش‌شناسی تحقیقات تجربی را با نظریۀ جامعه شناختی ترکیب می‌کند تا در‌نهایت، روش‌شناسی‌ای را سازمان دهد که می‌تواند به اصلاح اخلاقی در سطوح مختلف اجتماعی کمک کند. در‌واقع کتاب «جامعه‌شناسی و فلسفه» نه‌تنها بازتابی از نظریات جامعه‌شناختی دورکیم است، بلکه بیانی است از موضع فلسفی او در‌مورد مسائلی مانند آنومی (که اصطلاح خاص دورکیم در مورد اخلاقیات است)، همبستگی مکانیکی و ارگانیک در یک جامعه و همچنین نقش دین در آن جامعه. 

ادامه مطلبنمایش کمتر
جزئیات محصول
175767

مشخصات

ناشر
علم
مؤلف
امیل دورکیم
مترجم
مرتضی ثاقب فر
اندازه کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
تعداد صفحات
232
شابک
9789642244867
نظرات
بدون نظر

ثبت نظر

این کالا را با استفاده از کلمات کوتاه و ساده توضیح دهید.
بارگذاری تصاویر:
تصاویر را در اینجا رها کنید و یا برای آپلود کلیک کنید.

فهرست

خانه

تنظیمات

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود