هفت پیکر
نظامی گنجهای (گنجوی)، جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی متخلص به نظامی شاعر و داستان سرای ایرانی و پارسی گوی قرن ششم هجری، که به عنوان پیشوای داستان سرایی در ادب فارسی شناخته شده است. نظامی از شاعرانی است که باید او را در شمار ارکان شعر فارسی و از استادان مسلم این زبان دانست. وی از آن سخنگویانی است که مانند فردوسی و سعدی توانست به ایجاد و تکمیل سبک و روشی خاص دست یابد. اگر چه داستان سرایی در زبان فارسی به وسیله نظامی شروع نشده لیکن تنها شاعری که تا پایان قرن ششم توانسته است شعر تمثیلی را به حد اعلای تکامل برساند نظامی است.
"هفت پیکر" اثری برجسته و قابل توجه است از حکیم "نظامی گنجوی" که این بار با تصحیح "حسن وحید دستگردی" و به کوشش دکتر "سعید حمیدیان" در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. این اثر که با عنوان های "بهرام نامه" یا "هفت گنبد" نیز شناخته می شود، گنجینه ای است که مسائل گوناگونی را از اخترشناسی و نجوم گرفته تا اخلاق، فرهنگ و الهیات، شامل می شود و عناصر مختلف اجتماعی و فرهنگی را از سال های پیش از متولد شدن شاعر تا دوره ی خود او، در قالب داستان و به شکلی لایه لایه به تصویر می کشد.
حکیم "نظامی گنجوی" در "هفت پیکر" آمیزه ی بی نظیری از رنگ و نقش را ارائه می دهد و موازین حکمی را در کنار باورها، عقاید و جهان بینی رایج زمان خود و حتی دوره های قبل از خود، به خواننده نشان می دهد. او از راز و رمزهای مختلفی برای ارائه ی این مسائل استفاده می کند و این رموز شامل مواردی همچون اژدها و گنج، غاز و گنبد، دختر و عروس و بسیاری از دیگر موارد هستند که در عرفان و ادبیات از آن ها سخن به میان آمده است. او نه تنها از جهان بینی اعصار گذشته بهره می برد، بلکه خود نیز چیزی به آن می افزاید و آن را به شکل خلاقانه ای عرضه می کند. کلید این ارائه ی خلاقانه در واقع به شیوه ی پرداخت حکیم "نظامی" به مسائل برمی گردد و او در "هفت پیکر"، هنر منحصر به فردی از پرورش داستان و اعتلا بخشیدن به محتوا، با استفاده از ارائه ی شکیل آن در قالب قصه را از خود نشان می دهد.
مشخصات
- ناشر
- قطره
- مؤلف
- حکیم نظامی گنجوی
- اندازه کتاب
- رقعی
- نوع جلد
- گالینگور
- تعداد صفحات
- 428
- شابک
- 978-9645958426
ثبت نظر