
نسترن های صورتی

مومیا و عسل

گنج شایگان

«سایه های میان ما» داستان الساندرا و سفر او را روایت میکند که قصد دارد پادشاه سایه را مجذوب خود کند، با او ازدواج کرده و سپس او را بکشد تا تخت پادشاهیش را تصاحب کند. پادشاه سایه ها بهتازگی تاجگذاری کرده است و هیچکس از میزان قدرت او با خبر نیست اما اینطور شایعه شده است که سایههایش دور او میچرخند و به فرمانش حمله میکنند یا با او صحبت میکنند و افکار مردم را برایش زمزمه میکنند.
صرف نظر از همه اینها، الساندرا بسیار مصمم است چرا که از نادیده گرفتهشدن توسط اطرافیان خسته شده است. زمانی که سوقصدهای دیگری برای کشتن پادشاه سایه انجام میشود، الساندرا خودش را در حال کمک کردن به او مییابد و تلاش میکند تا او را برای مدت طولانی زنده نگه دارد تا نقشهاش عملی شود، و از طرفی تلاش میکند عاشق پادشاه سایه نشود.
برخلاف داستانهای کلاسیک، در اغلب رمانهای معاصر، ژانرها تفکیک نمیشوند و هرکدام تلفیق و ترکیبی از سبکهای مختلف ادبی هستند. معمولاً توجه نویسنده در این آثار، آفرینش داستانی پُرکشش و جذاب، توجه کمتر به توصیف صحنهها و بهجای آن استفاده از دیالوگهای موجز و خلاصه به سبک ارنست همینگوی، ایجاد تعلیق، گرهافکنی و نقطههای اوج، و مهندسی ریاضیوار پلات است؛ بهاینمعناکه رخدادن هیچ حادثه، دیالوگ یا کنشی در این آثار بیدلیل نیست و در گرهگشاییهای داستان به کار خواهد آمد. از سویی، پس از انتشار مجموعه کتابهای موفق هری پاتر، نوشتهی جی. کی. رولینگ، توجه نویسندگان داستانهای تخیلی به درآمیختن فانتزی و جادو به جهانِ واقعی داستان نیز جلب شد و امروز کمتر نویسندهی موفقی در این حوزه درمورد تلفیق ژانرهای مختلف تردید میکند. نمونهاش کتاب سایههای میان ما (The Shadows Between Us) نوشتهی تریشیا لونسلر (Tricia Levenseller)، که آمیزهای از سبکهای مختلف ادبی مانند معمایی، جادویی، عاشقانه و فانتزی است.
شخصیت اصلی این داستان بلند، دختری جوان است که میخواهد قدرتمندترین شخص جهان باشد و بههمینخاطر برنامهریزی کرده که دل پادشاه سرزمین را که قدرتی جادویی دارد، به دست بیاورد و پس از ازدواج و کشتن او به یک ملکه تبدیل شود، اما در طول داستان با خطرها و اتفاقهای پیشبینینشده مواجه میشود. بااینهمه، او که بهرهی هوشی بالایی دارد، برای هر پیشامد، راهکاری میاندیشد و قدمبهقدم به آنچه در ذهنش هست، نزدیکتر میشود. بااینحال بازیِ سرنوشت هم برای او خوابی دیگر دیده است و آلساندرا را با آزمونهایی سخت مواجه میسازد.
این رمان جذاب و پُرکشش، از همان ابتدا با انتخاب راوی اولشخص، از یک سو دست او را برای خواننده رو میکند و پرده از تمایلش برای کسب قدرت به هر قیمتی برمیبردارد، اما از سوی دیگر با انتخاب این زاویهی دید، مخاطب نیز مثل این دختر 18 ساله، از چندوچون اتفاقها بیاطلاع میماند و باید همچون او برای حل این معماها تأمل کند. ازاینمنظر، کتاب سایههای میان ما، مانند سریال خانهی پوشالی اثر شبکهی تلویزیونی نتفلیکس، روایتی از دسیسهها و حیلهگریهایی است که آدمها برای نزدیکی به قدرت انجام میدهند. بااینهمه، تریشیا لونسلر، با درآمیختن جنبههای عاشقانه به این رمان، روایتی جذاب از تقابل عشق و قدرت میآفریند.
یکی از نقطههای قوت این داستان بلند، فرازوفرودهای شخصیت اصلی و چارهاندیشیهای عاقلانه و منطقی او برای فرار کردن از مهلکههایی است که به علت تصمیمها و اقدامهای گذشتهاش، میتواند هر لحظه رؤیاهای او و حتی جانش را به خطر بیندازد؛ تعلیقی که تا پایان رمان نیز خواننده را رها نمیکند. کتاب سایههای میان ما، نوشتهی تریشیا لونسلر، یکی از رمانهای تحسینشده در سالهای اخیر است که با ترجمهی سمر میرزاخانی نافچی از سوی انتشارات افرا منتشر شده.
لطفا ابتدا وارد شوید.
ورودیک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتمهای محبوب ایجاد کنید.
ورودیک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.
ورود
ثبت نظر