کتاب فراسوی زنجیرهای پندار
کتاب فراسوی زنجیرهای پندار، اثری نوشته ی اریک فروم است که نخستین بار در سال 1962 منتشر شد. طبق نظر روانکاو برجسته، اریک فروم، سه نفر بیش از سایرین در شکل گیری ویژگی های اساسی قرن بیستم تأثیرگذار بودند: آلبرت انیشتین، کارل مارکس و زیگموند فروید. با این که دو نفر اول، تأثیر چشمگیری در دنیای فیزیک و سیاست خلق کردند، فروم اعتقاد دارد نقش فروید حتی از آن ها نیز پررنگ تر بوده زیرا او، نوع نگرش و تفکرمان نسبت به خودمان را متحول ساخته است. کتاب فراسوی زنجیرهای پندار، یکی از شخصی ترین آثار فروم به حساب می آید چرا که او در این کتاب، علاوه بر بررسی و تحلیل اندیشه های فروید و مارکس، به تئوری های خود در ارتباط با شخصیت اجتماعی و ارزش های ناخودآگاه می پردازد. کتاب فراسوی زنجیرهای پندار به شکلی درخشان، چکیده ی نظرات فروم را درباره ی چگونگی تأثیر فرهنگ و جامعه بر شکل گیری رفتارهای ما ارائه می کند.
این کتاب که نخستین بار در سال 1962 منتشر شد با یک نگاه اجمالی به بررسی دیدگاههای مارکس و فروید می پردازد. دو فیلسوف مطرح که فلسفه و اندیشه در قرن بیستم متأثر از آرای آنان بوده است.
فروم در آثارش می کوشد ارتباط متقابل روانشناسی و جامعه را شرح دهد و معتقد است با به کار بستن اصول روانکاوی، به عنوان علاج مشکلات و بیماریهای فرهنگی، بشر راهی به سوی تحقق یک "جامعه معقول" و متعادل از لحاظ روانی خواهد یافت.
فروم در این کتاب خود را در قامت یک مارکس شناس برجسته نشان داده است.
مشخصات
- ناشر
- مروارید
- مؤلف
- اریک فروم
- مترجم
- بهزاد برکت
- اندازه کتاب
- رقعی
- نوع جلد
- شومیز
- تعداد صفحات
- 217
- شابک
- 978-964-6026-82-7
ثبت نظر