
نسترن های صورتی

مومیا و عسل

خون خورده

دير زمانيست که در محافل داخلی و خارجی و جرايد از استقراض دولت ايران سخن گفته ميشود. اينک از قرار معلوم اين شهرتها به يقين پيوسته و دولت ايران مصمم شده با يک شرايط سنگينی که با تماميت و استقلال ايران منافات دارد استقراض را عملی نمايد و از اين راه بار گرانی بر دوش خود و ملت ايران، که هيچ وقت قادر نخواهد بود شانه از زير آن خالی کند، بنهد. زيرا با عدم توازنی که در دخل و خروج دولت موجود است و کسری که همه ساله در بودجه کشور مشاهده می شود، دولت ايران به اين زودی ها قادر به پرداخت اقساط قروض خود نخواهد بود و اين طوق رقيت برای هميشه به گردن ملت ايران استوار و برقرار خواهد ماند…
گنج شایگان” به قلم “محمد علی جمال زاده” که از او با عنوان پدر داستان کوتاه فارسی یاد میشود، اثری متفاوت به قلم این نویسنده است که این بار نه در قالب رمان و داستان کوتاه، بلکه در قالب گزارشی از شرایط اقتصادی ایران در عصر قاجار، از قلم “محمد علی جمال زاده” برآمده است. وی “گنج شایگان” را در واپسین روزهای جنگ جهانی اول در شهر برلین به تالیف درآورد و کتابی که هم اکنون در دست خوانندگان قرار گرفته، چاپ دیگری از این اثر گرانبها به قلم “محمد علی جمال زاده” است. این اثر به عنوان نخستین تاریخنگاری اقتصادی در عصر قاجار، شامل اطلاعات ارزشمندی از کلیات وضعیت اقتصادی در ایران، تجارت و واردات به کشور، وضعیت صادرات و گمرک در ایران، راه های کشور و ابزار حمل مالالتجاره از اروپا به ایران و متقابلا از ایران به اروپا، صنعت ایران و تشبثات مالیهی کشور، بودجهی دولت، اوزان و مقدارها و مسکوکات، مواردی نظیر تلفن، تلگراف، پست و به طور کلی زندگی در شهری همانند تهران را به مخاطبین ارائه می کند.
سنجش وضعیت اقتصادی یک کشور، یکی از معتبرترین راههای پی بردن به وضعیت استقلال و استحکام ساختارهای ادارهی مملکت است و از این رو کتاب “گنج شایگان” به قلم “محمد علی جمال زاده”، پنجرهی وسیعی را به او ضاع اقتصادی و در نتیجه مملکتداری شاهان در دورهی قاجار میگشاید. اقتصاد شاهراهی است که خون زندگی ملت در آن جریان دارد و شناختن عواملی که مانع حرکت سیال و آسان آن میشدند و یا منجر به تسهیل وضعیت معاش مردم میشدند، مطلبی است که مطالعهی آن به تمام دوستداران تاریخ، اقتصاد و ترکیب این دو در کنار هم پیشنهاد میشود.
لطفا ابتدا وارد شوید.
ورودیک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتمهای محبوب ایجاد کنید.
ورودیک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.
ورود
ثبت نظر